עזרה בהבנת בדיקת CT

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

23/05/2014 | 18:02 | מאת: ולריה

שלום, אני הייתי בבית חולים עקב כאבי בטן מזה שבועיים בצד שמאלי מתחת לצלעות שמקרין לכל השקע של צד המותן והגב. בבדיקות כשהרופא בדק את הבטן נמצאה גם רגישות עם כאב בלתי נסבל בבטן בצד שמאל כמעט בגובה התבור. יש לציין שלפני כשנתיים הייתי מאושפזת עם קוליטיס שהתחיל דומה בצד השני ומאז אני מאוד סובלת מנפיחות כאבים,מעי רגיז. עשו לי CT והכל יצא תקין פרט לציסטה שחלתית מימין 3.5 ס"מ. והדבר הבא אותו לא הבנתי- *ריבוי קישריות ברטרופריטונאום עד כ8 מ"מ בציר קצר. ריבוי קישריות לימפה מזנטריאליות.(בשורש מזנטריום) אשמח מאוד לשמוע הסבר. תודה מראש!!!

שלום ולריה. עלייך לגשת עם תוצאות הבדיקה לרופא המטפל להמשך בירור.

01/06/2014 | 16:15 | מאת: ולריה

חיכיתי ממש הרבה זמן לתשובה... אני הלכתי לרופא ותופתע לשמוע שאין לו מושג בזה. אני קראתי שזה תהליך של דלקת?זיהום? בנתיים אני חולה והרופא גסטרו שלי עוד שבוע. אשמח לתשובה עם הסבר ולו קטן ביותר...

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד