CT פרוטוקול אבנים

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

13/04/2014 | 19:46 | מאת: יוני

שלום רב, הופניתי לביצוע בדיקת CT פרוטוקול אבנים ללא חומר ניגודי. ברצוני לדעת כיצד נהוג ומקובל לבצע את הבדיקה - עם כיסוי הגנה על האשכים או בלעדיו (שכן הוא עלול לפגום בתוצאות)? במידה וללא כיסוי הגנה - עד כמה הבדיקה מסוכנת מבחינת רמות הקרינה והאפשרות לפגיעה בפוריות?

שלום רב. בדיקת סיטי לראות אבנים אכן מבוצעת ללא הזרקת חומר ניגוד וללא שתיה של חומר ניגוד. אין אפשרות לכסות האגן,זה יחסום את האפשרות לאבחון. בדרך כלל הבדיקה לאבנים מבוצעת במינון קרינה יחסית נמוך,לא נשקפת סכנה מכך.

17/04/2014 | 10:00 | מאת: יוני

תודה על תשובתך, ד"ר. שאלה נוספת בהקשר זה - ביצעתי לא מזמן מיפוי כליות דינאמי (עם הזרקה), ובבדיקה זו דווקא כן שמו לי כיסוי מגן על אזור האשכים. מדוע בבדיקה זו ניתן להשתמש בכיסוי מגן, אך ב-CT פרוטוקול אבנים לא? חשוב לי להבין האם אין מצב לבצע את בדיקת ה-CT עם כיסוי בכל זאת? תודה, וחג שמח!

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד