מודגם עצם מתכתי זר ב-MRI

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

12/03/2014 | 00:49 | מאת: מ

לפני 4 חודשים עברתי ניתוח בעמוד שדרה מותני לכריתת תהליך תופס מקום- גוש- שואנומה. בבדיקת. MRI עם חומר ניגוד שעסרתי שבוע שעבר נמצא ארטפקט מתכתי בעל צורה של קיבוע ובורג המושלך אל התעלה הספינלית, כל החוט ועל השק. נשלחתי באופן מיידי למנתח על מנת ליידע אותו ולברר איתו את הממצא החשוד. ראשית הוא טען שלא בוצע כל קיבוע בניתו ולא היה שימוש כלל בחלקי מתכת. אחרי עיון בצילום הMRI הוא בקש שאעשה צילום רנטגן של ע" ש ולאחר שעיין בצילום הרנטגן אמר שהוא לא רואה שום עצם מתכתי ושאני יכול להרגע. מצד שני מבחינה הגיונית אני לא מבין איך נראה עצם זר מתכתי מבלי שהוא קיים פיזית. אשמח לחוות דעתך הבלתי מחייבת. ד. א במהלך הבדיקה של ה MRI נשאלתי מספר פעמים אם מושתלים לי ברגים או כל התקן מתכתי.

שלום רב. אם העצם המתכתי אינו מופיע בצילום רנטגן,הרי שאיננו קיים,יש להיוועץ עם אנשי ה mri אשר ביצעו הבדיקה,ואולי לחזור על הבדיקה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד