משטחים מפרקיים

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

07/02/2014 | 23:00 | מאת: אבי הכהן

שלום ד"ר האם מיפוי עצמות ספקט מדגים טוב יותר מרנטגן שינויים במפרקי הברך ? אני שואל כי בגלל כאבים בברך עשיתי את שתי הבדיקות רנטגן ומיפוי עצמות ברנטגן האבחנה הייתה די מעורפלת ואילו במיפוי הייתה אבחנה של "הדגשה קלה בברך ימין של המשטחים המפרקיים " מהם אותם משטחים מפרקיים ? כ"כ האם אורטופד יכול לפענח מיפוי עצמות ספקט רק על פי הדיסק או שהוא חייב את פענוח נכתב ? תודה

שלום רב. מיפוי עצם היא בדיקה יותר טובה במקרה הזה מאשר רנטגן,אך הבדיקה המועדפת מכולן היא mri תמיד כדאי לגשת לאורתופד גם עם פיענוח של רנטגנולוג.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד