US

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

18/01/2014 | 20:55 | מאת: עדי

שלום אני בן 36 מזה כמה חודשים יש קצת גודש בבטן שמאל תחתונה במישוש. כמו כן יש עצירות. בדיקות דם תקינות. הרופא אמר שזה יכול להיות מעי רגיש אבל גם יכול להיות חלופות אחרות כמו דיברטיקול או קרוהן. אני לא מעוניין לעשות קולונסוקופיה. האם ניתן ב US לעבור על בטן שמאל תחתונה ( מעי גס ) ולראות אם יש סימנים שהמקום לא בסדר? כמובן שאם יהיו סימנים שהמעי שם נפוח או נראה לא טוב אז אעשה קולונסקופיה כי זה יכול להיות דיברטיקול/ קרוהן ואולי אפילו ממאירות ורק בקולונסקופיה יראו בדיוק במה מדובר אבל אם ב US הכל יוצא תקין אז אוכל להניח שאין שם כלום ולהתעלם מכך. מה דעתך? האם US יסייע? תודה

שלום רב. בדיקת אולטרסאונד במקרה זה איננה מספיקה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד