אוראה וקריאטינין גבוה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

15/01/2014 | 12:00 | מאת: עמי

שלחו אותי לצילום מוח. הבעיה היא שיש לי קריאטינין 1.3, ואוראה 67. מה עושים במקרה כזה בקשר לחומר ניגודי? אני מעל 80 ויש לי בעיות זכרון. הבדיקה נחוצה לשם שלילת בעיה מוחית לפני שיתחילו בי עם טיפול תרופתי לעיכוב דמנציה. מה עושים עכשיו?

שלום רב. במצב של קריאטינין גבוה רצוי להימנע מחומר ניגוד,אך יש להתייעץ עם הרופא המטפל שלך ,אולי אפשר לתת לך לפני ואחרי הבדיקה נוזלים דרך הוריד,ואולי אפשרי לבצע הבדיקה ללא חומר בכלל,ואפשרות נוספת היא בדיקה של mri

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד