בדיקת CT אנטוגרפיה לחולה קרוהן

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

06/01/2014 | 15:30 | מאת: אמיר

היי אני חולה קרוהן בן 37 ,בגיל 16 אבחנה,בגיל 20 ניתוח לאחר קולקוטומיה -בשבוע שעבר עשיתי קולונוסקפיה כאשר אובחנה דלקת קטנה מאוד בחיבור בין המעי הדק לגס ,כאשר לא ניתן היה להתקדם. בעקבות כך נשלחתי לבצע CT אנטרוגרפיה ולהלן התוצאות: 1. מצב לאחר קולקטומיה מימין. 2.כבד,טחול,לבלב,אדרנלים,כליות ללא ממצא חריג. 3.בדיקה מעט מוגבלת לפענוח עקב חוסר דיסטנציה של לולאות מעי דק. 4.חשד לעיבוי דופנות מעי דק פרוקסימלי לאנסטומוזה. 5.ללא התרחבות של לולאות מעיים. 6.לולאות מעי גס נראים מעט מעובים לכל האורך. 7.אין עדות לפיסטולות או מורסה תוך בטנית. 8.לא הודגם נוזל חופשי בבטן ובאגן. 9.מבנה גרמי שמור . ברצוני לברר בבקשה את פענוח הבדיקה, מה משמעות המילה עיבוי.? האם זו דלקת? אם כן אז למה במעי הגס?! מכיוון שבקולונוסקפיה ראו דלקת קטנה בחיבור בלבד. תודה וסליחה.

שלום אמיר. עליך לגשת עם תוצאות הבדיקה לרופא המטפל להמשך בירור.

07/01/2014 | 11:12 | מאת: אמיר

אולי ברשותך תנסה לחרוג מכיוון שהרופאה שלי בחו"ל והתור הוא בעוד חודשיים

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד