קורפוס קולוסום אצל העובר

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

08/12/2013 | 18:21 | מאת: נעה

שלום, אני בשבוע 27 להריון. עשיתי מי שפיר- הכל תקין. סקירה ראשונה תקינה גם כן ובסקירה השניה הרופא ראה הכל אך התעכב על הקורפוס קולוסום היות ונראה לו בגבול העליון של הנורמה מבחינת העובי שלו. משם עברתי להמשך בירור אצל מומחה נוירולגיה של עוברים. נשעתה לי סקירה שלישית בה הודגמו כל אברי המח תקינים ולאחר שלושה שבועות גם נראה התפתחות תקינה לחלוטין של המח. הקורפוס קולוסום עדיין נמצא בטווח העליון של הנורמה ובעקבות ממצא יחידי זה נשלחתי ל MRI עוברי. אני מאוד מודאגת, האם על סמך ממצא יחיד זה ניתן להסיק צסקנות? האם בהנחה שזה הדבר היחידי שיראו ב MRI ממצא זה לבדו אומר משהו? לא מוצאת שום מידע על מקרה כזה, אני רואה מקרים הפוכים שבעייתי אם הוא דק\ חסר\ לא רציף. אודה לתשובתך.

לום נעה. יש לגשת עם תוצאות הבדיקות לרופא המטפל.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד