ממצא היפואקוגני תת עורי מאחורי האוזן אצל ילד בן 6

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

04/12/2013 | 13:48 | מאת: נועה

שלום רב, לבני בן השש התגלה מעיין גוש קטן מאוד מאחורי אוזן שמאל. באולטראסאונד ראו: ממצא היפואקוגני תת עורי ללא זרימת דם בגודל של 0.8X0.1 ס"מ, אולי בלוטת לימפה. בנוסף ניצפו בלוטות לימפה צואריות מוגדלות מצד שמאל עד קוטר 3 ס"מ - יתכן בלוטות לימפה ראקטיביות. יש לציין כי כמו כול ילד הוא מצונן ומקורר לעיתים. אין מחלות רקע. והוא בריא בד"כ. מה זה אומר? אני מאוד לא רגועה והאם צריך לעשות מעקב ואיזה. תודה רבה מראש נועה

שלום רב. יש לגשת עם התוצאות לרופא המטפל להמשך בירור.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד