סי טי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

28/10/2013 | 01:04 | מאת: רוני

שלום ד"ר בגלל כאבים בירך עשיתי בדיקת סיטי. אני מציין שלפני כ10 שנים נפצעת בתאונה ונותרו ברקמת הירך הרכה שני שבבי מתכת קטנים. בבדיקת הסיטי צויין שהשבבים יוצרים "ארטיפקטים" אין לי שמץ של מושג מה פרוש הרפואי של "ארטיפקטים" תודה על ההארה.

שלום רב. כל דבר מתכתי מפריע לעיבוד תמונה בסיטי.לכן,שבבי המתכת שנמצאים בגופך יוצרים הפרעה באיכות התמונה.הארטיפקט הוא סוג של הפרעה בעיבוד התמונה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד