לגבי הטכנולוגיה החדשה שצויין פה בכתבה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

16/09/2013 | 10:09 | מאת: אפרת

שלום רב דר' פילדס, בת 41, רציתי לשאול האם מדובר רק בטכנולוגיה חדשה או גם במכשיר חדש אשר פיזית אופן הבדיקה בו שונה? כוונתי היא האם עדיין מדובר בשני לוחות שמועכים ביניהם את השד? אני בעלת רגישות גבוהה לכאב באיזור השדיים ולכן לאחר פעם אחת שהותירה בי כאבים לשלושה ימים הסתפקתי בפעם הקודמת בבדיקת האולטרה-סאונד..(גם כדי לא לסכן הריון) איזה עוד אפשרויות לא כואבות או פחות כואבות קיימות כרגע לבעלות רגישות גבוהה לכאב? (גם אם כרוך בתשלום) אשמח לתשובתך, תודה, אפרת

שלום אפרת. אכן,גם הטכנולוגיה החדשה אשר צוינה בכתבה כרוכה בבצוע הבדיקה עם שני לוחות לחץ על השד.אולטרסאונד לא בא במקום ממוגרפיה,אך יש אפשרות לבצע בדיקת mri שדיים עם הזרקה של חומר ניגוד,זו בדיקה ללא כאב ולחץ,אמינה מאוד אפילו יותר מהממוגרפיה,אם יש באפשרותך לשלם עבור בדיקה זו,אזי זה פתרון עבורך.

21/09/2013 | 21:27 | מאת: אפרת

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד