תוצאות ct חזה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

11/09/2013 | 20:34 | מאת: אורח

ערב טוב בעקבות ממצא לא ברור/חשוד בצילום חזה : (אוורור יתר ריאתי שמור, לא הודגם תסנין. ללא תפליטים או גודש. מלאות רטרוסטרנלית I צל הלב אינו מוגדל. ישור גבול מדיאסטינום במקטע אאורטו-פולמונלי. יתכן שומן מדיאסטינלי אך לא ניתן לשלול בלוטות) הופניתי על ידי רופא ריאות להדמיית ct חזה. להלן התוצאה : "מבוא בית החזה תקין. הקנה ודרכי האויר הראשיות נראים תקינים, בריאות מודגמת פרנכימה תקינה. אין עדות ללימפאדנותופיה הילרית או אקסילרית. בלוטות לימפה מידיאסטינאליות קטנות. מדורי הלב וכלי הדם הגדולים בגדר הנורמה. אין עדות לתפליט פלאורלי. אין עדות לתפליט פריקדיאלי." האם התוצאה תקינה ? מה המשמעות של "בלוטות לימפה מידיאסטינאליות קטנות" ? תודה

שלום רב. יש לפנות עם התוצאות לרופא המפנה .

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד