CT ללא חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

04/07/2013 | 11:46 | מאת: יואב

שלום, אדם מגיע למיון עם כאבי ראש חזקים שנמשכים מספר ימים, ומספר ורטיגו מאוד חזקים אבל לא ארוכים. האם ההחלטה לעשות לו סיטי ללא חומר ניגוד היא סבירה, או שייתכן במצב כזה לפספס משהו? אין מאפיינים לאדם שקובעים שחומר הניגוד עשוי להזיק לו באופן מיוחד. האם ניתן לסמוך על התוצאות התקינות של הבדיקה או שראוי היה לבצעה עם חומר ניגוד? תודה

שלום יואב. אם הרופא המפנה החליט על בצוע בדיקה ללא חומר ניגוד ,והבדיקה ענתה על הסיבה לסיטי אז סביר מאוד להניח שזה בסדר גמור.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד