בהמשך לשאלה הקודמת

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

27/06/2013 | 16:52 | מאת: ענת

שלום. ב16 לחודש שאלתי שאלה בנוגע להעלות וסיכוני הבדיקות CT וMRI בחזה/ריאות לאור ביצוע בדיקות בעבר (פעמיים צילום ומיפוי אחד בחזה ועוד צילום עמוד שדרה תחתון/אגן וCT ראש). קיבלתי מענה מהיר אך אשמח לקבל תשובה על מספר שאלות נוספות: אני הבנתי שCT בקרינה נמוכה פחות יעיל ונעשה רק למעשנים. האם זה נכון? האם חשיפה של איבר מסויים לקרינה כמו הראש והגב והריאות משפיעה באופן כללי על היכולת של הגוף להתמודד עם הקרינה? האם הקרינה במיפוי ריאות גדולה מCT או מצילום חזה? האם ביצוע CT לאחר בדיקה זו יהווה כמות קרינה גדולה מדי שספגו הריאות? האם בשילוב כל הצילומים שביצעתי יהיה מדובר בקרינה רבה מדי? האם CT ריאות היא בדיקה שאכן רואים ממנה ביטוי לאורך השנים? כלומר פגיעה בריאות או סרטן...מה הסבירות? תודה מראש וסליחה על המספר הרב של השאלות אבל זה בהחלט יעזור לי להבין איפה אני עומדת ולקבל החלטות לעתיד.

שלום לך ענת. סיטי במינון קרינה נמוך אכן מתבצע למעשנים. כל חישובי הקרינה לכמות הגדולה של הבדיקות שבצעת יש להתייעץ עם פיזיקאי ולחשב את כמות הקרינה. בדיקת סיטי מדגימה את המצב הנוכחי ולא חוזה את העתיד.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד