עצם הזנב

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

18/06/2013 | 20:38 | מאת: מורן

שלום רב לפני שבוע החלקתי ונפלתי על הישבן יש לי כאבי גב וצוואר האורטופד שלח אותי לצילום מותני ועצם הזנב ותוצאות הן חשד לסובלוסקציה בסיגמנט ראשון של עצם הזנב. איזה בדיקה צריך לעשות כדי לאשר או להפריך את החשד? אני אישה בת 27 בריאה עם עקמת קלה מילדות. תודה

שלום מורן. לאימות הממצא, הבדיקה המתאימה היא סיטי גב תחתון וסקרום. יש לפנות לרופא המטפל על מנת לשקול הצורך בסיטי עקב כמות הקרינה הגבוהה הכרוכה בסיטי.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד