SMAs + LRV syndrome

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

01/06/2013 | 11:59 | מאת: משה

MRE נמצא לחץ על וריד הכליה השמאלית נמצא בבדיקה ווריד SMA צמוד לאאורטה. קיבה בדיסטנציה לאורך כל הבדיקה. הרווח בין שני כלי הדם 4ממ.הילד במשקל גוף ירוד ביותר. קוטרו של תריסריון הוא בעשרים מ"מ ואף יותר. האם יש מצב שלמרות הדחיסה המשאירה מקום של 4 מ"מ יוכל לעבור האוכל מהקיבה למעי הדק? האם אפשר לוותר על מבחן הבליעה ולהתקדם לטיפול

שלום רב.בדיקת הבליעה תחת שיקוף עשויה לתת מידע פזיולוגי מדוד בזמן שלא ניתן לראות בבדיקות אחרות.

02/06/2013 | 18:55 | מאת: משה

מכוון שהתרסריון צריך לעבור ברווח כל כך צר של אורטה-מזנטריק 4 מ"מ, ויש תלונות על איבוד משקל וכאבי בטן יהיה צורך לבצע ניתוח גם כאשר במבחן הבליעה יהיה מעבר בתרסריון?

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד