עזרה בפענוח MRI

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

28/05/2013 | 11:04 | מאת: יפה

היי, אני בחורה בת 36 סובלת כחודש וחצי מסחרחורות באים והולכים עם ירידה בשמיעה באוזן ימין. להלן תוצאות הבדיקה, הייתי שמחה לדעת אם זה מעיד על בעיה כלשהי. ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. מבנה גומה אחורית תקינים. חדרי המוח,ציסטרנות וחריצים תקינים. קומפלקסים 7,8 מודגם סימטרים ותקינים דו-צדדי ללא עדות להאדרה שלהם. הזויות הפונטו צרבלריות מודגמות תקינות. ברצפים T2, FLAIR מודגמים מוקדי אות חריג בחומר הלבן פריוונטריקולרי/קורונה רדיאטה דו"צ, ללא בצקת, רסטריקציה בדיפוזיה או האדרה חריגה. במוקד הגדול 8.3 מ"מ משמאל נצפתה הגברה מסויימת בדיפוזיה בסידרת ADC. אין עדות למוקדים אינפראטנטוריאליים או בגרענים הבאזליים. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית. אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים. ללא הפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה. לסיכום: אין עדות לתהליך תופס מקום או האדרה חריגה באזור CPA או בתוך תעלות שמע הפנימיות. מוקדי אות חריג בחומר הלבן, ללא בצקת, האדרה או רסטריקציה בדיפוזיה. באבחנה מבדלת מחלה כלי דם קטנים מול תהליך דמיאלינטיבי. קיימת גם אפשרות של תהליך אינפראמטורי, בסבירות נמוכה יותר. ממליץ המשך בירור קליני ומעבדתי. בתודה מראש יפה

שלום רב.עלייך לקחת את תוצאות הבדיקה לרופא מומחה באף אוזן גורן,או נוירולוג ולהמשיך בירור.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד