סיטי ע"ש מותני עזרה בפיענוח

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

24/01/2012 | 16:36 | מאת: רפאל

. אימי בת 63 הופנתה לבדיקה של הגב בעקבות חולשה ברגליים. מבקש עזרה בהבנת תוצאות הסיטי, ואיך אפשר לטפל בזאת: מבנה גרמי: הודגמו שינויים ניוונים עם זיזים גרמים באספקט הקדמי של גופי החוליות. הודגמה היפרטרופיה של הפאסטות הארטיקולריות דו"צ לכל האורך. סריקה L3-4: מודגם בלט דיסק דפוזי עם לחץ על השק הדוראלי. סריקה L4-5: מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי עם תופעת וואקום של הדיסק. סריקה L5-S1: מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי. שינויים ניוונים במפרק הסקרו איליאקלי משמאל. סיכום: שינויים דגנרטיבים וגיסקוגנים בולטים בגובה L4-5.

25/01/2012 | 18:03 | מאת: ד"ר חן הופמן

רפאל שלום הסיכום של התשובה אומר הכל. קיימים שינויים ניווניים הקשורים לגיל (לא כתבת מה הוא גילך). שיא הלחץ מודגם בגובה L4-L5.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד