MRE או CTE

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

21/01/2012 | 01:39 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 60, סובלת משילשולים ובעיות במערכת העיכול. בנוסף סובלת מכאבים במפשעה ימין. הרופא המליץ לבצע בדיקת CTE/MRE. 1. מה ההבדל בין MRE ו MRI? מה ההבדל בין CT לCTE? 2.איזו בדיקה יותר טובה לסקירת מערכת העיכול CTE, CT, MRI או MRE? מדוע? בנוסף האם המעי הגס נבדקים במסגרת CTE/CT/MRI/MRE בטן? 3.היכן מומלץ לבצע בדיקה ופיענוח MRI/MRE באופן פרטי? 4.היכן מומלץ לבצע בדיקה ופיענוח CT/CTE באופן פרטי? תודה, דנה

25/01/2012 | 17:53 | מאת: ד"ר חן הופמן

דנה שלום תודה על השאלה. ההבדל בין CT ל CTE וגם MR ו MRE הוא בטכניקה של הביצוע. בבדיקת CT לבטן נותנים לשתות חומר ניגודי לסמן את המעיים אבל ב CTE לא כדי לאבחן בעיות בדופן של המעי. כיום CTE יותר טוב בגלל הניסיון והדיוק. בדיקת ה MRE מתפתחת ובחלק מהמקומות מגיעה לדיוק טוב. בכל מקרה בגיל 60 לא הייתי מתייחס לבעיית הקריה של ה CT ומבצע את הבדיקה ב CT (גם פיזית יותר קלה לביצוע). לגבי פרטי- MRE מבוצע רק בבתי החוליןם הגדולים (אני יודע על תל השומר שם אני עובד) ולגבי CTE בכל מכון CT.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד