C.T. חזה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

11/01/2012 | 18:50 | מאת: אסתר

ערב טוב אובחנתי כחולת סקלודרמה, ונתבקשתי לעבור צילום C.T. חזה מידי שנה כדי לעקוב אחר שינויים במצב הריאות. האם קיימת אפשרות לעבור בדיקת C.T. חזה בהקרנה נמוכה ? במידה כן - האם איכות הבדיקה זהה ? תודה.

19/01/2012 | 11:11 | מאת: ד"ר חן הופמן

אסתר שלום הבדיקה אותה צריך לבצע היא CT לריאות ברזולוציה גבוהה. יחד עם זאת יתכן שאפשר לבדוק האם בדיקה ברזולוציה נמוכה תתן את אותה תמונה. בספרות הרפואית מומלץ על הבדיקה הראשונה עם יותר קרינה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד