בדיקות CT ראות חוזרות כל 3 חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

04/01/2012 | 19:08 | מאת: דינה

שלום רב, בעלי סובל ממחלת קרוהן. בגלל התלקחות מחודשת של המחלה נשלח לבצע בדיקת CT בטן, בה נמצא כי ב-MRR קיימת קשרית בגודל 1 ס"מ. לכן הומלץ על ביצוע CT ראות. רופא ראות הסביר לנו, כי ההנחיה במצב זה היא לבצע בדיקת מעקב CT ראות כל 3 חודשים בשנה הראשונה וכל חצי שנה בשנה השניה. האם לבדיקת CT ישנו יתרון כלשהו בבדיקת ראות לעומת MRI? האם אין סכנה בביצוע 5 בדיקות CT תוך שנה? בתודה, דינה

04/01/2012 | 23:18 | מאת: ד"ר חן הופמן

דינה שלום MRI לא יכול להחליף את ה CT בשאלה של ממצא בריאות בכלל! הסריקה היא בקרינה נמוכה ואין מה לחשוש, יותר חשוב לשלול שמתפתח גידול המסוכן לחיים!

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד