בדיקת MRI לתינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

01/01/2012 | 12:41 | מאת: שמעון

שלום הפנו אותנו לבדיקת MRI מוח כדי לשלול נזק מוחי קיבלנו את ההפניה בעקבות איחור התפתחותי האם בדיקה זו יכולה לתת תשובות? והאם יש סיכון בבדיקה בעקבות שמדובר בתינוקת?

04/01/2012 | 23:12 | מאת: ד"ר חן הופמן

שמעון שלום אני שמח שאתה שואל. לרוב הבדיקה מבוצעת מוקדם מידי ולא נותנת תשובה. לא הייתי מבצע את הבדיקה, אשר כרוכה בהרדמה, לפני גיל שנה וצי-שנתיים, לאחר שהמח גומר להבשיל. אני ממליץ לחרוג מהגיל הזה רק כשיש הדרדרות מהירה או שיש הריון נוסף ומנסים לקבל כמה שיותר פרטים כדי למנוע שמצב גנטי ישפיע גם על הריון נוסף.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד