MRI קרדיאלי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

24/12/2011 | 18:30 | מאת: טניה

האם mri קריאלי מקביל ל CT קרדיאלי באשר לבדיקת קיומה של איסכמיה ? אני בת 43 בריאה ועברתי במסגרת עבודתי בדיקת א.ק.ג במאמץ( בדיקת סקר) והבדיקה יצאה חיובית -צניחות של ST עד 3 מ"מ אופקיות בשיא המאמץ, הפנו אותי לצנתור וירטואלי -CT . שאלתי היא האם בדיקת MRI זהה לבדיקת CT לעניין בדיקת איסכמיה במקרה זה ?

27/12/2011 | 11:55 | מאת: ד"ר חן הופמן

טניה דלום לצערי התדשובה היא לא. ה MRI איננו מדגים טוב את עורקי הלב כפי שמדגים אותם ה CT!

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד