MRI

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

24/12/2011 | 11:19 | מאת: מודגת

שלום רב הופנתי לMRI ראש עם ח. נ. בגלל רעד בידיים ורגלים+עוד. ביצעתי אתמול. יש לי כמה כתרים + סטימות , האם זה יכול להפריע לאיכות תמונה? נוסף לכך ניסיתי לא לזוז, אבל רעד בידיים קצת היה , נשמתי אמוק, פתחתי וסגרתי עיניים - זה לא מפריע לתמונה? צוות לא נתן הסברים כל כך.. נוף לזה הייתי בסווצ'ר שלי ועם הזמן ממושך של הבדיקה נעשה לי חם מאוד, מש כמו בתנור , לחצתי על כפתור לצוות, אבל היונו בסוף, הם הגבירו ונטילטור וסיימנו - אם כל זה היה יכול לפגוע בי או באיכות תמונה? ח.נגודי הוא רדיואקטיבי ויוצא בשתן - באותו שירותים משתמשים גם ילדים, לא מסוכן?

27/12/2011 | 11:54 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום ראשית החמר המוזרק הוא לא רדיואקטיבי! לכן אין שום סכנה. לגבי האיכות- לעיתים מתכות בפה מפריעות ולעיתים לא- צריך לראות את הבדיקה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד