צילום בית החזה,אחורי -קדמי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

23/12/2011 | 13:13 | מאת: גלי

שלום.רציתי לדעת בבקשה בעלי עבר בירור במיון עקב כאבים בחזה וקושי בנשימה.ביום הבירור נאמר לנו שכל הבדיקות תקינות.והוא קיבל דרך הוריד טיפול לכאבים.הוא שוחרר לאחר מספר שעות של בירור הביתה.לאחר שבועיים הגיע לנו מכתב הבית. שבו כתוב:ממצאי בדיקת רנטגן מיון: תאור הבדיקה והממצאים: ללא תסנין או גודש. מוקד סקלרוטי קטן בולט באספקט פארא-ורטברלי שמאלי בגובה T9 אוסטאופיט? אחר? לא הודגם בבירור בצילום מ-6.8.09 לשקילת המשך בירור. מה זה אומר בבקשה? עלי לציין בעלי בן 51. ולפני כשש שנים נמצא אצלו גוש באשכיים. שהוצא בשלמותו.שהיה ממאיר.אבל הוא היה צריך שום טיפולים. לאחר הוצאתו. האם יכול להיות קשר בן המימצא בצילום הריאות ללבעיה שהיתה לו באשכיים? אבקש את תשובתך בבקשה. תודה גלי.

23/12/2011 | 13:17 | מאת: גלי

תיקון: אבל הוא לא היה צריך שום טיםול.

27/12/2011 | 11:53 | מאת: ד"ר חן הופמן

גלי שלום לפי התאור לא נראה שמדובר בממצא רציני- אבל אם יש חשש עליו לבצע צילום ביקורת או אפילו CT לריאות לשלול חזרה של המחלה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד