לד"ר חן מס' שאלות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

22/12/2011 | 18:16 | מאת: ronita

כיצד מסומנים ממצאים פתולוגיים ב PET C.T (באיזה צבע הם יופיעו בדר"כ?)האם הבדיקה הנ"ל יודעת לעשות אבחנה מבדלת בין תהליכים דלקתיים לתהליכים ממאירים? ושאלה נוספת:שש בדיקות PET בפרק זמן של שנתיים , האם זה מעמיד אותי בסכנה? הנני חולה בפוליקולר לימפומה בדרגה 4, סיימתי 5 טיפולי כימו+ 8 טיפולי מבטרה + איסוף תאי אב, כרגע סיימתי שני טיפולי מבטרה נוספים במסגרת טיפול מתחזק למשך שנתיים.לתשובותיך אודה

27/12/2011 | 11:50 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום לגבי הסכנה- מכיוון שאת סובלת הלימפומה ומטופלת קרוב לוודאי או טופלת בקרינה- אין משמעות לבדיקות, אשר במקרים רבים מצילים חיים! יש לעיתים אבחנה מבדלת ב PETCT בין תהליכים דלקתיים לבין גידול. חשוב ההקשר וחשוב איך נראה גם ב PET וגם בבדיקת ה CT הצמודה שלו. הממצאים החיוביים מסומנים באדום, אבל לא רק נ\הממצאים באדום...

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד