מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

11/12/2011 | 20:49 | מאת: אמא מאוד מודאגת!!!

בני בן 9 בריא בד"כ לאחר שבוע של כאבים בברך שמלווים בצליעה לא יכול לדרוך על הרגל התקפי כאב כל מספר דקות שלא מגיבים לאופטלגין נורופן או אקמולי ללא ממצא בבדיקות דם וצילום רנטגן הוצע מיפוי עצמות האם בדיקה זו אכו עדיפה על פני סי.טי?

21/12/2011 | 12:55 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום לאמא המודאגת- מיפוי עצמות עדיף על ה CT כי יש בו פחות קרינ הבכמות משמעותית ומגלה ברגישות רבי יותר תהליכים גרמיים!

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד