ממצאי CT בית חזה אגן ובטן לנשא HIV עם קפושי סרקומה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

01/12/2011 | 10:30 | מאת: דני

שלום, להלן סיכום ממצאי בדיקה: ללא ממצא חריג בבית החזה. אדרנל שמאלי מעובה שומר על צורתו. ריכוז קשרי לימפה בשורש המזנטריום. קשרי לימפה ברטרופריטונאום כמתואר. התפשלות טרנזיטורית בפיתול ג'ג'ונום בבטן השמאלית האמצעית ללא סימני חסימת מעי. שאלתי: האם מדובר בממצאים חריגים שאמורים לעורר דאגה או בממצאים כממצאים? תודה

06/12/2011 | 12:03 | מאת: ד"ר חן הופמן

דני שלום אכן יש ממצאים, יש בלוטות מוגדלות אשר קרוב לוודאי גורמות להתפשלות של המעי. הבלוטות יכולות להיות ממצא משמעותי במיוחד בחולה עם רקע של קפושי סרקומה ו HIV. נחוץ ברור של מהות הבלוטות (ביופסיה למשך)

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד