ct בטן

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

22/11/2011 | 07:43 | מאת: גליה

לד"ר חן הופמן שלום רב, שאלתי: נשלחתי ל-ct בטן עם חומר ניגוד עקב כאבים ונפיחויות בבטן אחרי הארוחות. עברתי מספר בדיקות ולא גילו דבר רציני. רופא גסטרואנטרולוג החליט לשלוח אותי לבדיקת ct. אני בת 51, עברתי בדיקת ct בטן לפני כ-12 שנה, ct אגן לפני כשנה, בדיקת מיפוי עצם לפני כשנתיים. האם ניתן להחליף את בדיקת ct לבדיקת mri? תודה מראש, גליה

30/11/2011 | 13:03 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום, אני לא בטוח שבדיקת mri מכוונה לתת מענה לכל השאלות האבחנתיות העומדות על הפרק, אבל על הרבה שאלות כן. כמות הבדיקות שבצעת עד כה איננה מדאיגה מצד שני. אם יש צורך בברור אל תהססי ובצעי את ה CT

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד