יתכן שהרופאים אינם יודעים את כמויות הקרינה בבדיקות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

21/11/2011 | 18:59 | מאת: עמית אלתם

רופא נפרולוג שולח אותי לבדיקת מיפוי כליות ,לשאלתי האם אין הדבר כרוך בקרינה רבה,ענה לא הקרינה היא רק מאית מקרינה של צילום חזה אחד,פשוט לא היה נעים לי להגיד לו טועה בגדול, אני מתמצא בנושא היות ובעבר רופאי משפחה שלחו אותי למיפויי לב וטענו שאין כמעט קרינה ורק לאחר כ8 מיפויים התברר לי שהם טועים ומטעים, אבקש הפנייה לאתר רשמי המפרט כמויות קרינה בבדיקות השונות וכן לידע אותכם שרצוי לבצע הדרכה בנידון לרופאים

30/11/2011 | 13:36 | מאת: ד"ר חן הופמן

עמית שלום, שאלתך מצוינת. רציתי לקרוא ולענות לך בדיוק רב, כי נכ, יש בלבול גם בקרב הרופאים. במיפוי לב עם תליום יש קרינה יחסית גבוהה, אפילו גבוהה מהקרינה הניתנת בבדיקותct של הלב הנעשות במכשירים החדשים, אשר מפחיתים קרינה. לעומת זאת במיפוי כליות משתמשים בטכנציום בכמות קטנה וגורמים לכליה להפריש את החומר מייד, לכן הקרינה לגוף נמוכה, נמוכה אף ממיפוי עצמות עם אותו חומר. כיום נעשה מאמץ לשפר את המודעות לקרינה ובכל בדיקה מצורף לתמונות גם דף מידע כמה קרינה היתה בפועל בבדיקה ולא רק ממוצע קרינה לבדיקה באופו סטטיסטי.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד