שאלות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

21/10/2011 | 09:30 | מאת: אורה

אבי חולה סוכרת סוכרת סוג 2 מזה 13 שנה ומטופל לאחרונה עשה אולטרסונד בטן עליונה והופיע בתוצאות כך: כבד :בגודל גבולי ,מרקמו שומני במידה קלה ,אחיד .מה ניתן לעשות במיקרה כזה ?. והאם ניתן לטפל בזה בכדי שלא ימשיך להיות שומני. ורשום גם שלא הודגם ממצא מוקדי בכבד.האם זה מסוכן? ובנסוף מופיע בלבלב מוסתר עי"י ריבוי גזים מה ניתן לעשות בכדי שלא יהיו לו גזים ?? והאם זה לא מסוכן? ומה הכונה בלבלב ובהבטן אמצעית עם הגבלה טכנית חלקית ? מה זה אומר ?

26/10/2011 | 14:31 | מאת: ד"ר חן הופמן

אורה שלום כבד שומני איננו זקוק להתייחסות נוספת. שכיה בחולי סכרת והחולים עם רמת שומנים גבוהה בדם. גזים בבטן שכיחים. גורמים לצל על אברי הבטן העמוקים ואינם מאפשרים הדגמה טובה. לא מסוכנים ואם יש צורך בהדגמה של הלבלב יש לבצע CT במקרה כזה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד