תופעות הזרקת יוד ב CT

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

12/10/2011 | 00:11 | מאת: אייל

לפני שנה עברתי CT עם הזרקת יוד והייתה זו חוויה קשה מאוד עבורי: הרגשתי חום בכל הגוף, קוצר נשימה ובחילה נוראית - ממש הרגשתי שאני עומד למות. לא הופיע שום גירוי בעור. כעת עליי לעבור זאת שוב (אני חולה בלוקמיה) ואני ממש מפחד מהפרוצדורה. האם יש דרך להקל את הסבל של ההזרקה? האם ניתן לעבור אותה בהרדמה? תודה

16/10/2011 | 08:36 | מאת: ד"ר חן הופמן

אייל שלום מה שאתה מתאר נמשך שניות. זה לא קורה רק לך אלא לכל אדם המקבל את הזריקה. התופעות של הרדמה יותר גרועות ולכן לא מוצדק להרדים מסיבה זאת, מה גם שלהרדמה קיימות גם סכנות! תרגיע את עצמך ודע שכמו בפעם הקודמת- גם הפעם התופעות יחלפו מייד ואתה לא הולך למות מזה! בהצלחה!

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד