אבקש להבין על משמעות של חוו"ד שניה על בדיקות הדמיה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

28/04/2009 | 18:08 | מאת: emili

מה החשיבות לגבי קבלת חוות דעת שניה על פענוח של בדיקות כגון רנטגן, CT וכדומה? הרי אם רופא או רדיולוג מסוים פענחו את התמונה מהסיטי או רנטגן, אז גם רופא אחר שאמור לתת חוות דעת שניה יראה את אותה התמונה על גבי הצג או הדיסק או הצילום עצמו.

02/05/2009 | 20:33 | מאת: ד"ר חן הופמן

אמילי שלום, לצערי ישנן טעויות בפיענוחים- לפי סקרים שנערכו עד אפילו 15% אצל רופאים מומחים לא אצל רופאים מתמחים למשל. חוות דעת שניה לא חייבת להיות אמ\צל הרופא הטוב ביותר, אלא עצם ההסתכלות של עוד זוג עיניים יכול לשנות את הפיענוח ולמנוע טעויות.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד