פענוח pet ct - דחוף

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

02/10/2011 | 19:28 | מאת: אתי

שלום רב, גילו לאבי לפני כשבועיים גידול ממאיר בקיבה ( חיבור ושט קיבה ). היום קיבלתי תוצאות פט סיטי שלא כל כך מובנות לי. אבקש את עזרתך בהבנת התוצאות... התור לרופא רק בעוד כשבוע ואנחנו מאוד לחוצים להבין מה התוצאה של הבדיקה. להלן הנתונים המצויינים במכתב : תולדות המחלה- תהליך שאתי בקיבה. שלב האבחנה תאור הבדיקה וממצאים - בוצעה בדיקת FDG PET כל גופי עד לאמצע הירך. הבדיקה בוצעה במערכת פט סיטי מסוג discovery 690 עם רגיסטרציה בו זמנית של חתכי FDG ו CT . נתנו טלבריקס להדגמת פיתולי מעי בסיטי ששימיש לרגיסטרציה. להלן תוצאות הבדיקה : קיימת קליטת יתר של FDG עם התעבות דופן באזור נרחב של החיבור הגסטרואסופיגאלי לכיון הפונדוס במימידים של לפחות 7 ס"מ , התהליך השאתי הראשוני. נראה ריבוי קשרי לימפה פאראאסופיגאלים באזור ה GEJ , ברובם קטנים מרוזלוציות שיטת ה pet וכן קליטה פטולוגית שך FDG בקשר לימפה מוגדל בקוטר 1.7 ס"מ בשורש הצליאק כעדות לפיזור גרורתי נוזלי אזורי וגם מרוחק באזור השורש. אין לראות קליטת יתר של FDG בכבד, בטחול , באדנרלים ובשלד , כעדות לפיזור גרורתי באיברים אלו. בכליה השמאלית אבן לא חוסמת בקוטב התחתון.קיימת רטנציה מרשימה של חומר רדיואקטיבי באגן הכליה ובאגנים ואבן, כנראה חוסמת חלקית באורטר המרוחק משמאל כאפשרות שהיא הסיבה לכך. לסיכום : ממצאי הבדיקה מגדימים קליטת יתר של FDG בתהליך שאתי ב GEJ ופונדוס הקיבה , עם פיזור גרורתי נוזלי מעבר לאזורי. חשד להפרעה בניקוז הכליה השמאלית ע"י אבן באורטר הדיסטלי משמאל. גיל 57 . אודה לתשובתך בהקדם האפשרי. בתודה מראש אתי

16/10/2011 | 08:13 | מאת: ד"ר חן הופמן

אתי שלום הממצאים כתובים בשפה ברורה, ללא הצילומים כל שאני יכול לעשות זה לחזור עליהם- מדובר בגידול של הקיבה עם פיזור גרורתי בבלוטות לימפה. יש צורך לתכנן מה הטיפול הנכון במצב זה על ידי האונקולוגים והכירורגים. בהצלחה!

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד