US בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

07/09/2011 | 18:31 | מאת: יואב

שלום בבדיקת US בן 50 אונה ימנית :בגודל 4.5X4X7 ס"מ עם מרקם בלתי אחיד,כולל נגע שולט היפראקוגוני בקוטר 6 ס"מ התופס את רוב שטח האונה אין הסתידות פתלוגית. אונה שמאלית:בגודל 1X1.3X3.7 ס"מ עם מרקם בלתי אחיד כולל מוקדים היפואקוגאנים עד לקוטר 0.9 ס"מ אין הסתידות פתלוגית. בלוטות רוק-תת לסתיות תקינות בלוטות לימפה-לא הודגמו בלוטות מוגדלות לסיכום: גוייטר רב מוקדי עם נגע שולט מימין שאלות: 1. משיטוט באנטרנט אני מבין שזה לא גידול סרטני אלא גוייטר האם הבנתי נכו? 2. יש לי תור לאנדו בעוד 3.5 חודשים האם התוצאה היא דחופה שעלי להשתדל ולהקדים את התור? 3. עלי לציין שאני מרגיש טוב ללא קושי בבליעה או בעיות נשימה 4. נשלחתי ל US הזה בגלל שבמקרה בUS אחר ראו שהלוטה מוגדלת מודה מראש מקרב לב על תשובה

11/09/2011 | 10:39 | מאת: ד"ר חן הופמן

יואב שלום אתה צודק בהחלט- נראה שמדובר בגויטר ואין סיבה למהר או להילחץ, כל זאת בהסתייגות שלא אני ראיתי את הבדיקה, אלא רק לפי התשובה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד