נחיצות בדיקת ct בטן

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

18/12/2008 | 11:15 | מאת: איקה

שלום רב, רציתי לשאול האם רצוי שאעשה בימים אלה בדיקת CT בטן עם חומר ניגוד לאור ממצאים שמצאו באולטרה סאונד : דרכי מרה אינן מורחבות , מוקד היפראקודני בצמוד לדופן אינו מטיל צל אקוסטי(פוליפ או אבן קטנה ?) כליות בממדים ומנח תקינים היחס בין הקליפה והסינוס שמור אין עדות להידרנופוזיס בין קצה הכבד וקוטב עליון של כליה ימנית מבחינים ברקמה היפואקודנית מוגדרת היטב בגודל של 1.7 ס"מ. לא ברור מקורו (האם מקורו אדרנל ? ) יש לשקול השלמת ברור על ידי CT בטן עם חומר ניגוד. אני בת 48 .בחודשים אחרונים צמא מוגבר גם בלילה. לפעמים אחרי אכילה(5 דק' ) כאבים קשים בבטן עליונה. מספר פעמים כאבים במותן שמאל לכן עשיתי בדיקת US . השאלה האם לא רצוי לעשות בירור על ידי MRI (ולאיזה איבר ) לחכות כמובן מספר חודשים עד שהקופה תאשר ועד שיגיע התור או לחילופין לחכות מספר חודשים ולחזור על בדיקת האולטרה סאונד. אשמח לתשובה - איקה

21/12/2008 | 16:17 | מאת: ד"ר חן הופמן

בדיקת ה-US איתרה תהליך רקמתי, אך אינה יכולה לתת מידע מספק לגבי טיבו ומקורו, לפיכף הומלץ המשך בירור ע"י ביצוע CT. בהדמיית הבטן אין ל-MRI יתרון רב על פני ה-CT ולפיכך לא נראה כי קיימת כל אינדיקציה לבדיקה זו.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד