שהות בחדר שבו מתבצעת בדיקת CT

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

16/12/2008 | 23:46 | מאת: רונית

שלום בני אמור לעבור בדיקת CT מוח ומאחר והוא ילד קטן אני צריכה להיות איתו בחדר הבדיקה הבדיקה שלו הוא יום לפני התאריך שבו בדיקות ההריון מראות המצאות או אי המצאות של הריון(שזה תאריך המחזור הצפוי),ומאחר וכרגע אני מנסה להכנס להריון אז יש סיכוי שבאותו יום של הבדיקה של בני אהיה בשלב מאוד מוקדם של תחילת הריון ועדיין לא אדע על כך רציתי לשאול האם בשלב כל כך מוקדם של הריון יש כבר צורך להמנע מלהיות בחדר של בדיקת CT?

18/12/2008 | 11:04 | מאת: ד"ר חן הופמן

אם קיימת אפשרות להריון, יש להימנע מחשיפה לקרינת CT מיותרת. אפשר להעזר בקרוב משפחה אחר שיוכל ללוות את הילד לבדיקה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד