CT בטן אגן ט.ממוחשבת

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

15/12/2008 | 22:35 | מאת: m-50

קבלתי טפסים לבדיקה במכון דימות מסוג סיטי. הרופא לא הסתיר ממני כאשר שאלתי אותו שמדובר בקרינה חזקה!!! כמו כן נאמר לי שיזריקו לי חומר ניגוד. עד כמה הקרינה חזקה? אני מהנדס אלקטרוניקה ,כך שאתה יכול להסביר לי במונכים מיקצועיים.

16/12/2008 | 12:15 | מאת: ד"ר חן הופמן

לא ציינת איזו בדיקת CT התבקשה. יש מקרים בהם רק בדיקת ה CT יכולה לתת תשובה ולא US או MRI שהן בדיקות ללא קרינה. לעיתים כשמדובר בבדיקה בודדת גם אם אפשר לבצע MRI ו CT באותה יעילות ה CT מומלץ משיקולים כלכליים וזמינות של הבדיקה (התורים קצרים יותר) וכן נוחות הבדיקה (בדיקת ה CT לוקחת מספר שניות וה MRI יותר מ 20 דקות. אם לא נבדקת בצורה סדרתית ב CT אין נזק משמעותי לטווח ארוך. אלא אם מדובר בילדים קטנים בהם הפגיעות לקרינה גבוהה משל המבוגרים.

19/12/2008 | 15:47 | מאת: m-50

בהמשך לשאלתך בעיניין סוג הבדיקה הדרושה: בטן \ אגן ט. ממוחשבת. אבחנה cyst kidney acquired left com pu שאלה למבצעהבדיקה : בירור ציסטה לא פשוטה בכיליה שמאלית.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד