חיסון רוטה ופרבנר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

03/12/2008 | 23:25 | מאת: טלי

שלום בתי בת 7 וחצי חודשים ,חיסנתי אותה בגיל 3 חודשים חיסון רוטה מנה ראשונה ואת המנה השנייה עדיין לא חיסנתי . האם היא נחשבת כמחוסנת או שהיא גם עלולה להידבק בנגיף זה?היא עדיין בבית יונקת כמעט הנקה מלאה אך רציתי לחסן אותה ובקופת החולים טוענים שאפשר עד גיל 24 שבועות מדוע לא ניתן לחסן גם בגיל זה (7 וחצי חודשים) לגבי הפרבנר חיסנתי אותה בגיל 4 חודשים מנה ראשונה ועדיין לא השלמתי לה את המנה השנייה האם נחתן לחסן אותה בעוד חודש וחצי את המנה השנייה או שזה לא אפקטיבי? האם היא נחשבת כמחוסנת למרות שקיבלה רק מנה אחת? תודהטלי

הרעיון העקרוני במתן סדרה של חיסונים הינה להגיע לרמה מספקת של נוגדנים , כמובן שגם מתנה בודדת נותנת הגנה מסויימת - אך בכדי להבטיח אפקטיביות של חיסון יש להשלים את כל המנות . לגבי פרבנר - מומלץ לחסן כבר כעת את ההמשך - כי כעת זו עונת הפנאומוקקוים ורצוי להשלים את ההגנה הנדרשת. לגבי הרוטה - ההגנה ניתנת בגילאים הצעירים בהפרש קטן בין המנות - קרוב לודאי יעלות המתן של החיסון כעת תהיה מינימלית ביותר. בכל אופן רצוי לדון שוב עם הרופא המטפל המכיר את התינוקת לגבי כל מקרה לגופו.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה