תולעים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

10/03/2010 | 10:14 | מאת: גלי

שלום רב, יש לי ילדה בת 3 ותינוק בן חודשיים בבית. הילדה , כנראה נדבקה בתולעים בגן - היום לקחתי בדיקת צוואה . ייקח עוד יומיים עד שתחזור תשובה... לא ראיתי בעצמי משהו בצוואה , היא רק מעט מתגרדת ולכן לא רציתי לתת לה כבר את סירופ הטיפול.. שאלתי היא - לגבי התינוק בן החודשיים - האם הוא יכול להידבק? מה המשמעות של תינוק כזה קטן עם תולעים? מה אוכל לעשות? תודה.

התולעים מסוג זה אינן גורמות נזק אלא רק גרד ואי שקט ניכר. הטיפול כמעט ואינו נספג לדם אלא שוהה במעי והורג את התולעים לכן אותו מינון ניתן לתינוק, לילד ולמבוגר ( המינון הינו כנגד התועלים ולא לפי משקל הילד ) במידה והתינוק יהיה באי שקט ותראי אצןו תועלים תטפלי בו כמקובל. כעת אין מקום לטיפול.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה