טריכוטילומניה אצל בת 12

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

30/01/2010 | 17:52 | מאת: TAL

בתי סבלה/סובלת מבעיה של תלישת ריסים קוראים לזה טריכוטילומניה. היא התחילה טיפול פסיכולוגי התנהגותי קוגנטיבי בנושא תלישת ריסים בנובמבר. וחוצמזה אני נותנת לה מאז תוסף מזון שניתן כניסוי לסובלים מטריכוטילומניה בניסוי ראשוני שקראתי עליו באינטרנט. (זה נקרא NAC N- Acetyl L-cystein) התוצאה שאכן הריסים גדלים והיא כמעט שלא תולשת אותם.. אבל מאוד לא רוצה ללכת לפסיכולוגית לאחרונה זה ממש סוג של קרב.. מה לדעתך עלי לעשות בנושא? כבר אמרתי לפסיכולוגית שהיא לא רוצה להגיע....

הטיפול הינו מקובל במחלות אחרות ואין בו כל בעייתיות. בנוגע לטיפול הספיכולוגי בגיל ההתבגרות יש לנסות ולהבין מדוע איננה מעוניינת בטיפול ויתכן וישנו קשר לקוי עם המטפת וכדאי להחליפה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה