כאבי בטן חזקים וחום ללא שילשולים, הקאות או בחילות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

26/01/2010 | 00:15 | מאת: רחל

מה זה יכול להיות? בת 8, בטן רכה, יש תיאבון, אין סימני צהבת (עינים לבנות, אין גרד, אין בחילות) צואה מעט בהירה אבל תקינה, אין שילשול או הקאות, אבל אפילו מים גורמים לכאב עז במרכז הבטו (מתחת לטבור) ויש חום של 38C.

לא ברור כמה זמן נמשכת התופעה , במידה ומדובר במספר ימים קרוב לודאי זוהי מחלה זיהומית בעמרכת העיכול או אחרת - במידה ואיננה מקיאה אין ילשולים או ירידה במשקל מומלץ רק מעקב. במידה והחום נמשך מעבר לשבוע יש לשלול מחלות דלקתיות כרוניות ולהבדק אצל רופא בדחיפות.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה