רגישות לחלב?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

24/01/2010 | 20:12 | מאת: קרין

שלום רב, ביתי, כיום בת 5 חודשים, החלה לסבול מכאבי בטן כיום וחצי לאחר חיסון מחומשת (בגיל 4 חודשים).לאחר כ 10 ימים נראה כי מחמיר והיא אפילו השמיעה קולות של מעין צעקות לעיתים (מאוד מלחיץ). הרופא אמר שלאחר שבועיים זה כבר לא יכול להיות מהחיסון ושאולי פיתחה רגישות לחלב והמליץ על איזומיל (קודם לכן ניזונה מתמ"ל חלבי כאשר לאחרונה, עד החיסון כבר לא סבלה מגזים בכלל). מאז המעבר לאיזומיל יש שיפור ניכר מאוד אך סובלת מגזים ועצירות (כאמור, לא סבלה מכך לפני החיסון כבר פרק זמן יפה). האם אכן יתכן שזו רגישות שהופיעה פתאום? האם יתכן שיש קשר לחיסון? (אני שואלת כי אני מפחדת ממתן המחומשת שוב בגיל 6 חודשים). ובכל אופן האם כדאי לנסות לעבור לתמ"ל ללא לקטוז (קראתי שבריא יותר מהמבוסס על סויה) או שמא לחזור בהדרגה לתמ"ל חלבי?

איננירואה כל קשר בין התופעות לחיסון.העובדה ששינוי מכלכלה על בסיס חלב פרה שינתה את התלונות מעידה על תהליך במערכת העיכול שבהחלט מתאפיין כך. במידה ומדובר על רגישות לחלבון הפרה אזי מעבר לתחליף עם חלבון חלב פרה רק בלי סוכר הפרה לא ישנה דבר. במידה ואין רגישות לחלבון אזי ניתן לתת כל כלכלה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה