אבחנה מפחידה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

12/01/2010 | 21:38 | מאת: תינוקת

שלום רב, בתי התינוקת בת 9 חודשים, בריאה ומקסימה. לפני שבוע, בבדעקה שגרתית בטיפת חלב הרופאה אבחנה אצלה היצמדות שפתיים קטנות והפנתה לרופא ילדים מטפל על מנת לקבל משחה שתפתח את השפתיים. בביקור אתמול אצל הרופאה קיבלתי אבחנה מפחידה שלתינוקת אין נרתיק ושהמשחה לא תעזור. היא המליצה ללכת להתייעץ עם הכירורג, גניקולוג וכן לעשות בדיקת אולטרסאונד כדי לראות אם אין פגיעה באיברים הפנימיים. בנוסף, ציינה הרופאה שזה לא מקרה נדיר ושניתוח פשוט לביצוע החתך פותר את הבעיה. אציין שההריון היה תקין ולא עשיתי דקירת מי שפיר. האבחנה שרשמה הרופאה היא- Unperforated vagina. האם האבחנה מוכרת לכם? האם זה מקרה נדיר? מה יכולות להיות ההשלכות? לי אישית כל זה נראה מאוד מוזר, כי אחרי הלידה התינוקות נבדקה הן ע"י רופא בקופת חולים וכן בטיפת חלב ולא יתכן שאף אחד לא שם לב לזה. אודה על תשובתכם המלומדת, כי אני בלחץ נוראי. תודה רבה

על פניו נראה כי מדובר ב- labial adhasion ויש צורך במשחת אסטרוגן בלבד. העובדה כי היא מציינת שקיים נרתיק רק אינו פתוח מתאימה יותר לאבחנה. לא ניתן מבחוץ לאבחן הימצאות או חסר בנרתיק ללא בדיקת אולטרסאונד. הייתי מתייעצת עם רופא ילדים נוסף או מופנית לבדיקת US

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה