חיידק השיגלה ופרכוסים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/01/2010 | 18:19 | מאת: חגית

שלום בני בן שנה ושבעה חודשים לפני מספר ימים החל להקיא לאחר מכן עבר אירוע של פרכוס כללי ובבית החולים עבר אירוע פרכוס נוסף קטן יותר שחלף מעצמו. הוחלט לתת לו דפלפט לאחר כיממה החלו שלשולים ובתרבית הצואה החוזרת התגלה חיידק השיגלה. לציין כי לבני לא היה חום במהלך כל תקופת המחלה. האם יש קשר בין הימצאות החיידק לפירכוסים ? מהי ההמלצה לטיפול המשך ? אודה על תשובתך.

בהחלט ידוע כי חיידק השיגלה עלול לגרום לפירכוסים. ויתכן ואין צרוך בהמשך טיפול בדפלפט. כעת מהחלים מומלץ לפנות ליעוץ נוירולוגי לגבי הצורך בהמשך הטיפול שכנראה אינו נדרש.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה