הנוך שליין

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

05/01/2010 | 10:17 | מאת: אביגיל

רופא הילדים איבחן כי לבתי בת 7,5 יש הנוך שליין מנובמבר כיום חודשיים אחרי עדיין יש לה נגעים בעור עם שלפוחיות בבדיקת השתןכללית מנובמבר הייתה התוצאה leucocytes-u strip 25 בבדיקת השתן כללית מינואר leucocytes-u strip500 leucocytes- sed 25-30 הילדה מתלוננת על כאבי ראש וסחרחורת האם יש מקום לטיפול תרופתי ?

התשובה היא לא. כפי שודאי הינך יודעת זוהי מחלה אימנוית שנגרמת מדלקת בכלי דם קטנטנים קרוב לודאי על רקע אוטואימונוי ( תקיפת מע' החיון את העצמי ) הנגעים בעור יכולים לחזור אף כחודש אחרי המחלה הראשונית , וממצאים בשתן קיימים עד שנה. הסיבות היחידות לטיפול הן כאבי בטן בלתי ניתנים לסיבולת ומעורבות מערכת עצבים מרכזית - ולא כאבי ראש, אלא שינויים במצב הכרה, פירכוסים חלילה וכו'. לפיכך כעת מומלץ מעק

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה