בלוטה מאחורי האוזן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/12/2009 | 13:25 | מאת: אמיר

לבני התנפחה בלוטה מאחורי האוזן {2 ס"מ מאחורי האוזן} ,הוא בן חודשיים,ברצוני לציין שהחל מגיל שמונה ימים הוא מצונן מאוד,עם נזלת צהובה שלא עוברת ,ללא חום ,חיוני ובמצב כללי טוב, הבלוטה בגודל 1.5 עד 2 מ"מ,רגישה ,גמישה ולא נוקשה .התינוק לא מזיע ובעל תאבון בריא.הבלוטה התנפחה לפני שבוע.האם יש קשר לנזלת? הוא נבדק ע"י רופאת ילדים אשר מסרה לנו שאין מקום לדאגה,מה דעתך?

בהחלט אין מקום לדאגה. מדובר בתגובה של בלוטות לעיתים עקב ממצאים בקרקפת ולעיתים ללא סיבה ראשונית. מומלץ מעקב בלבד אצל רופא מטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה