בטן טפוחה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/12/2009 | 12:12 | מאת: אורית

שלום, בתי בת 3 שבועות, יונקת הנקה מלאה, אך מגיל שבוע בכל פעם שאוכלת לאחר הארוחה ממש נאנקת מכאבים, פניה מאדימות ומרגישים כי היא סובלת (לא נראה כלל כגזים) , באולטרא סאונד בחודש 9 נאמר לנו כי בטנה תואמת לשבוע 40 כאשר הייתי בשבוע 36, כשנולדה הבנתי שאכן ביטנה נפוחה , מה יכולה להיות הסיבה לבטן טפוחה? והאם זה יכול להיות קשור לכאביה? רופא ילדים ראה ושלח אותנו ל-US בטן אך עדיין לא עשינו (מחכים לתור השבוע), אך אנו מאוד לחוצים ורוצים לדעת האם צריך לפנות בנוסף לרופא מקצועי? ואיזה? תודה

בהחלט אין מקום לדאגה.ממצאים ל היקף בטן התואם לשבוע הריון מתקדם הינם שכיחים ולא מתלווים למחלות. ברוב התינוקות שרירי דופן הבטן חלשים ולכן הבטן תמיד נראית תפחוה מהרגיל. כל עוד היא אוכלת , אינה מקיאה ועולה במשקל אין כעת מקום לדאגה או ברור תכוף.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה