בן שנה משלשל 8 ימים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

22/12/2009 | 17:39 | מאת: מעין

בני בן השנה בריא בדר"כ משלשל כבר 8 ימים ביום השני השלשול לווה גם בחום 38.5 שהורדתי לו ע"י אקמול, מאז אין חום והילד ערני, משחק, אינו מיובש כ4-5 טיטולים רטובים ביום אך השילשול אינו נפסק מה יכול לעזור לו והאם יש מקום לדאגה/ בדיקת רופא?

24/12/2009 | 17:50 | מאת: מעין

רציתי להוסיף כי לא שיניתי את התזונה שלו לפני שהתחיל השלשול ו3 ימים אחרי שהתחיל הורדתי תחליף חלב והעברתי לסויה (לא עוזר) בני עדיין משלשל פעמיים ביום ואין תסמינים נוספים פרט לכך שאוכל פחות ביום וקם בלילה רעב ומקבל תוספת של בקבוק 210 סמ"ק שלא צרך לפני כי היה אוכל טוב יותר במהלך היום

בנך מתנהג כילד בריא. רירית המעי עדיין לא החלימה ואינו סופג את המזון לפיכך נזקק ליותר ארוחות. ניתן לחליף כלכלה לתחליף חלב ללא לקטז , אשר לעיתים פותר את הבעיה אך אם הינו על כלכלת סויה זה כבר לא ישנה. לוקח לעיתים עד שבועיים עד שרירית המעי חוזרת לתפקוד רגיל לאחר מחלה זיהומית.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה