וירוס רוטה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/12/2009 | 15:01 | מאת: הילה

בני בן 7 חודשים.קיבל כבר 2 מנות של רוטה ולקראת קבלת המנה השלישית חולה מעל שבוע, לאחר בדיקת צואה התגלה וירוס רוטה. 1.מה פשר החיסון? אם בכל זאת הוא קבל את הנגיף? 2. האם זה מדבק? ואם כן, לילדים עד איזה גיל? 3. האם לחסן את המנה השלישית? 4. האם המחלה יכולה לחזור שנית? ואם כן האם זה יהיה באותה תדירות? (הוא שלשל בקצב היסטרי והיה עם חום עולה ויורד)

אכן ידוע כי נדרשות 3 המנות לקבלת חיסוניות של מעל 90% , ושתי מנות נותנות חיסוניות של כ-70% - אלו נתונים סטיטיסיים לילד הבודד זה לא משנה גם אם 99% מחוסנים והוא לא . בכל אופן - אין צורך כעת במנה השלישית , ורוב הסיכויים שאם יחלה בשנה הבאה מחלתו תהיה קלה בהרבה. ויתכן שאף מחלתו כעת הינה בהיקף פחות בשל החיסון

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה